881 776 552 (całodobowo: wezwania do chorych, sprawy pogrzebowe)

Ciasto :

200 g czekolady deserowej

200 g masła

3 jajkaIMAG0828

250 g cukru

125 g mąki

Masa serowa :

400 g sera zmielonego

1 cukier waniliowy

100 g cukru

2 jajka

Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić.

Jajka ubić z cukrem. Porcjami dodawać mąkę i czekoladę z masłem.

Foremkę o wymiarach 20 na 30 cm wykładamy papierem do pieczenia.

¾ ciasta przelewamy do foremki.

Wszystkie składniki masy serowej połączyć i wyłożyć na ciasto czekoladowe.

Na górę kładziemy pozostałe ciasto czekoladowe i lekko mieszamy widelcem tworząc esy – floresy.

Piec około 35 – 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Po wystudzeniu kroimy i podajemy do świątecznej kawy lub herbaty . Smacznego.