881 776 552 (całodobowo: wezwania do chorych, sprawy pogrzebowe)

Składniki :

250 g miękkiego masła

3 jajkaDSCN6967

200 g cukru

1/8 l mleka

Szczypta soli

100 g obranych i zmielonych migdałów

200 g mąki pszennej

100 g mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1p. cukru waniliowego

 

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Masło i cukier utrzeć na jednolitą masę.

Następnie dodać jajka , cukier waniliowy sól i mielone migdały.

Na koniec dodać mleko, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą foremki z kominkiem i piec przez około 45 minut do tzw. suchego patyczka.

Po wyjęciu z piekarnika ciasto lekko przestudzić , i wyłożyć na talerz obsypując cukrem pudrem lub dekorując według własnego pomysłu.

Smacznego.