881 776 552 (całodobowo: wezwania do chorych, sprawy pogrzebowe)

3 duże jajka

150 g cukru

3 łyżki gorzkiego kakaoDSCN6665

150 g mielonych migdałów

50 g zmielonych wiórków kokosowych

100 g gorzkiej czekolady

200 g malin

  • Jajka ubić z cukrem . Dodać kakao, mielone migdały, wiórki kokosowe oraz roztopione 2/3 czekolady -resztę czekolady pokroić w kosteczkę i odłożyć na bok.

 

  •  Wszystko razem wymieszać aż będzie jednolita masa.

 

  • Tortownicę  posmarować masłem, oprószyć mąką .

 

  •  Piekarnik nagrzać do 150 stopni C.

 

  • Wyłożyć do niej masę, na wierzchu ułożyć połowę malin oraz pokrojoną  czekoladę.

 

  • Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35 minut.

 

  • Wyjąć i ostudzić. Udekorować malinami.