Ciasto :
200 g czekolady deserowej
200 g masła
250 g cukru
125 g mąki
Masa serowa :
400 g sera zmielonego
1 cukier waniliowy
100 g cukru
2 jajka
Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić.
Jajka ubić z cukrem. Porcjami dodawać mąkę i czekoladę z masłem.
Foremkę o wymiarach 20 na 30 cm wykładamy papierem do pieczenia.
¾ ciasta przelewamy do foremki.
Wszystkie składniki masy serowej połączyć i wyłożyć na ciasto czekoladowe.
Na górę kładziemy pozostałe ciasto czekoladowe i lekko mieszamy widelcem tworząc esy – floresy.
Piec około 35 – 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu kroimy i podajemy do świątecznej kawy lub herbaty . Smacznego.