881 776 552 (całodobowo: wezwania do chorych, sprawy pogrzebowe)
  • 100 g wafelków kokosowych w białej czekoladzie typu princessa
Masa kokosowa
  • 250 g serka mascarpone
  • 220 g cukru pudru
  • 2 puszki po 400 ml mleka kokosowego
  • 250 g twarogu sernikowego
  • 200 g białej czekolady
  • 3 łyżki żelatyny
Dekoracja
  •  wiórki kokosowe
  • pralinki kokosowe

Spód
  • Wafelki pokruszyć i wyłożyć równą warstwą na spód tortownicy o średnicy 26 cm.
Masa kokosowa
  • Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem .
  • Dodać twaróg oraz mleko kokosowe i krótko zmiksować .
  • Czekoladę roztopić i stopniowo, po łyżce, dodawać do niej otrzymany wcześniej  krem, za każdym razem mieszając  (tak dodać około 6 łyżek kremu). Połączyć z resztą  kremu i całość krótko zmiksować.
  • Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach ciepłej wody , następnie dodać 60 ml gorącej wody i mieszać aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
  • Do żelatyny dodawać po łyżce  krem (w sumie około 6 łyżek) za każdym razem mieszając , następnie połączyć z resztą kremu.
  • Otrzymany krem wyłożyć łyżką na wafelki i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Dekoracja
  • po zastygnięciu wierzch posypać wiórkami kokosowymi i udekorować.