- 100 g wafelków kokosowych w białej czekoladzie typu princessa
Masa kokosowa
- 250 g serka mascarpone
- 220 g cukru pudru
- 2 puszki po 400 ml mleka kokosowego
- 250 g twarogu sernikowego
- 200 g białej czekolady
- 3 łyżki żelatyny
Dekoracja
- wiórki kokosowe
- pralinki kokosowe
Spód
- Wafelki pokruszyć i wyłożyć równą warstwą na spód tortownicy o średnicy 26 cm.
Masa kokosowa
- Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem .
- Dodać twaróg oraz mleko kokosowe i krótko zmiksować .
- Czekoladę roztopić i stopniowo, po łyżce, dodawać do niej otrzymany wcześniej krem, za każdym razem mieszając (tak dodać około 6 łyżek kremu). Połączyć z resztą kremu i całość krótko zmiksować.
- Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach ciepłej wody , następnie dodać 60 ml gorącej wody i mieszać aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
- Do żelatyny dodawać po łyżce krem (w sumie około 6 łyżek) za każdym razem mieszając , następnie połączyć z resztą kremu.
- Otrzymany krem wyłożyć łyżką na wafelki i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Dekoracja
- po zastygnięciu wierzch posypać wiórkami kokosowymi i udekorować.